Magično čokoladno pecivo brez glutena in brez mlečnih izdelkov

13:33

Po izjemno dolgem času je tukaj spet nov recept. Tokrat res nekaj posebnega, saj le iz nekaj sestavin in brez kompliciranega postopka dobimo izjemen rezultat. Ravno zato, se tudi imenuje magično pecivo. Po dolgi peki na nizki temperaturi se naredi kar več plasti. Spodnja je nekoliko bolj zbita, potem srednja je kakor puding in zgornja je zelo rahla. 


Da je pa pecivo še malo bolj posebno, pa je narejeno brez glutena in mlečnih izdelkov. Sestavine v receptu so dobavljive v vseh večjih trgovinah. Ta posebna veganska sladka smetana Schlagfix lahko kupite tudi v Hipermarketu, sicer pa na spletnih straneh, ki ponujajo veganske izdelke. 



Sestavine:

  • 4 jajca velikosti L
  • 110 g Rama margarine brez laktoze
  • 500 ml riževega mleka
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • 120 do 135 g sladkorja 

  • 80 g moke Schar Mix C (za peciva)
  • 20 g Kraš temnega kakava 
  • Ščep soli
  • 120 g Schlagfix sladke smetane
  • 1/2 vrečke Kremfix
  • nekaj sladkorja v prahu

Postopek:

  1. Vse sestavine vsaj pol ure pred uporabo vzamemo iz hladilnika, da se ogrejejo na sobno temperaturo. 
  2. Potem nad nizkim ognjem ali v  mikrovalovni stopimo margarino in jo ohladimo do mlačnega.
  3. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. K beljakom primešamo ščep soli, da bodo bolj stabilni in jih trdo stepemo, da dobimo sneg. Dovolj stepeni so, ko ostanejo na mestu, če posodo obrnemo na glavo. 
  4. Rumenjakom primešamo sladkor in vanilijo. Stepamo jih vsaj 5 min, da podvojijo volumen in postanejo lepe pastelne rumene barve. 
  5. Počasi primešamo stopljeno margarino in mleko.
  6. Kakav in moko presejemo in ju vmešamo v izjemno tekočo zmes. Naj vas ne skrbi, zaradi tega potem tudi nastanejo tri plasti peciva.
  7. Na koncu z lopatko nežno vmešamo še beljakov sneg. Ker je zmes povsem tekoča, nam jih ne bo uspelo povsem vmešati. Pazimo, da ne izbijemo vsega zraka ven iz njih.
  8. Namastimo pekač. Naj bo v celem, torej da nima snemljivega oboda, saj nam sicer lahko vse steče ven. Velikost pekača naj bo cca 20x20cm. Sama sem uporabila keramičnega v velikosti 18x24cm. 
  9. Testo zlijemo v pekač in damo peči v predhodno segreto pečico na 155°C (ventilacija).
  10. Pečemo 80 do 90 min. 
  11. Če je pečeno, opravimo test z zobotrebcem. Ko ga vstavimo v testo, mora ven priti čist. 
  12. Pecivo pustimo v pekaču in ga povsem ohladimo. Nato pa ohlajenega prestavimo v hladilnik čez noč, da se vse plasti lepo usedejo. 
  13. Naslednji dan jih narežemo na kocke.
  14. Smetano trdo stepemo s Kremfixom in nabrizgamo na kocke z dresirno vrečko in zvezdastim nastavkom. Okrasimo z malinami ali drugim sadjem.
Dober tek!



You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani